XX Negative – 20 godina

XX Negative – 20 godina

Iako je datum posta iz 2019. ovaj dodatak pišem dosta kasnije jer sam ostala dužna (sebi a i drugima) reč, dve, sto.

U istorijskim krugovima 20 godina je malo ali u jednom ljudskom životu mnogo, e toliko postoji ovaj bend. Vezano za obeležavanje XX Negative 20 godina postojanja benda par komentara:

  • Koncert u BitefArt kafeu je najavljen za 29. novembar. Karte su bukvalno ”otete” u roku od deset dana i normalno je bilo zakazati još jedan za 1. decembar (što mislim da nikada ranije nisu uradili). Zlobnici bi rekli ”pih, pa lako je, to je mali klub”…jeste ali je oba puta bio krcat, tražio se treći i nek mi daju podatak da je neki alternativni domaći bend posle petogodišnje pauze mesec dana ranije rasprodao nešto.
  • Muzički perfektno! I to odgovorno tvrdim dok me bend ne demantuje. Bila sam na 20+ njihovih nastupa i nikada bolje i usviranije nisu zvučali. Istina, par minuta se nije čula desna strana ozvučenja ali to ide na račun tonca (ili je neko od napakovane publike pomerio kabl slučajno). Nemam muzičko obrazovanje ali imam uši da na skroz utišanom radiju dok sa društvom vodimo politiku prepoznam bilo koju pesmu u roku od pet sekundi.
  • Bilo je to savršeno veče i mesto za sresti i izgrliti puno poznatih lica koja ste sreli pre više od deset godina tokom ”ostavljanja rebra” na šipki tokom koncerta ili čekali voz iz Novog Sada do 7 ujutru.

Evo napisaću za kraj nešto što nisam htela ali moram. Zaslužili su mnogo, mnogo više press clipinga, mnogo veću medijsku pažnju i pokrivenost ali neka, nas troje + fotograf kluba imamo ekskluzivu rađenu od srca (Rok Pokret i Agoraphobic News).

Meni je srce bilo prepuno, kao za rod najrođeniji.

This Post Has One Comment

  1. Bojana

    💟😊🤘

Leave a Reply